Vyhledávání


Kontakt

Příběhy o elfech z reality

E-mail: kaja.stross@centrum.cz

Poselství elfů, víl a jiných dobrých duchů

18.08.2015 16:04

Existuje skupina ,,vědců", kteří tvrdí, že elfové patří k tzv. duchům přírody. Vzhledem k vlastnostem, které jsou zjevné ve filmech a v knihách, lze s nimi vlastně souhlasit. Tedy, jak popisují elfy v této knize?

Žijí ve všech kvetoucích rostlinách. Většinou jsou velcí jako nehet, ale jsou i velcí elfové, kteří ochraňují louky a paseky, sahají nám asi po prsa. Žijí v každém jednotlivém květu, nebo - jako například u mechů - v celých svazečcích nebo polštářcích. Nežijí však ve vodních rostlinách. Žijí v třešňových květech, ve slunečnicích, v sedmikráskách i v takzvaném plevelu (tento výraz však neuznávají). Zkrátka žijí ve všech květech, které na zemi kvetou. Vypadají jako mladé dívky nebo chlapci, mají útlé postavy, hezké, velmi jemné obličeje a mají oválná křidélka, podobná křídlům vážky. Děvčata vypadají, jako by nosila široké, splívavé sukně a korunku nebo diadém, chlapci vypadají, jako by nosili punčochové kalhotky a kabátky jako z gázy. Vše v barchách toho, co chrání. Křidélka nepotřebují k létaní; jsou to duchové vzduchu. Pohyby napodobující létání jsou projevem radosti, asi jako když vy radostí máváte rukama nebo skáčete do vzduchu. Při tanci nebo když se vznášejí či poskakují, se nadnášejí nad zemí a sotva se jí dotýkají. Jsou stále mladí. Jak květ odkvete, odejdou. Na jaře se vracejí ke svému květu. Jestliže tam již není nebo je suchý, hledají podobné pole působnosti. Jestliže se z květu stane ovoce či z růže šípek, nastěhuje se tam jiný elf, dokud ovoce neshnije nebo dokud není zkonzumované. Na zemi tedy žijí jen několik týdnů či měsíců, protože se však stále vracejí, můžeme říct, že je jim několik tisíc let. Nejstaršího a nejctihodnějšího elfa uctívají ostatní elfové v zahradě nebo podobném areálu jako svého krále. Přebývá většinou v nějakém vyšším kvetoucím stromě nebo v růžovém keři. Nic však nezakazuje, večer vyzívá k tanci, navrhuje místo setkání a ostatní jej zkrátka následují. Jestliže utrhneme květinu v dobrém úmyslu, například abysme někomu udělali radost, zůsvávají tak dlouho, dokud květy neodkvetou. Mají i pochopení pro sekání a sklizeň a nic sedlákovi nebo tahradníkovi nezazlívají. Jsou velmi laskaví a dobromyslní, považujte je za malé přátele. Jejich heslo je ,,Modlím se k síle krásy."

Podle toho, jak rozdílně různí lidé elfy vnímají, lze usodit, že neexistuje jen jeden druh nebo jednotvárný popis elfů. Pak už záleží na nás, jak se na elfy díváme my a kteří jsou nám blíže.